пятница, 1 февраля 2019 г.

Відбірковий етап відбувся

Сьогодні видався складний, але надзвичайно продуктивний день. У Запорізькій гімназії № 107 відбувся відбірковий етап обласного туру всеукраїнського конкурсу «Учитель року - 2019» у номінації «Основи здоров’я». Переможці зонального туру взяли участь у двох випробуваннях: «Тестування з фахової майстерності» та «Практична робота». Результати тестування підтвердили, що більшість конкурсантів мають достатнійй рівень теоретичних знань з предмета та методики його викладання. 
Далі на педагогів чекало ще складніше випробування – «Практична робота». Конкурсанти за 15 хвилин мали продемонструвати увесь арсенал інтерактивних методів навчання, якими вони володіють для формування в учнів предметних та ключових компетентностей. Складно було і членам журі за такий обмежений час побачити всю багатогранність особистості кожного педагога. 
За конкурсний день склалася мозаїка сучасних, неповторних фрагментів уроку основ здоров’я. У кожному була своя «родзинка»: 
- з чинниками, що впливають на показники здоров’я людини, методом шести капелюхів знайомила учнів 9 класу Бондаренко Юлія (Токмацький район); 
- переконала п’ятикласників у власній унікальності у процесі виготовлення витинанок Швець Ірина (м. Пологи); 
- вдало використала життєвий досвід учнів 7 класу під час вивчення теми «Інфекційні та неінфекційні захворювання» Гоголенко Оксана (м. Запоріжжя); 
- методом «методичної вертушки» Прус Світлана (м. Запоріжжя) нагадала шестикласникам принципи харчування; 
- викладаючи «доріжки», учні 6 класу разом з Лашиною Юлією (м. Запоріжжя) розмірковували про вплив техногенного середовища на здоров’я людини; 
- грали в інтелектуальні «хрестики – нулики» разом з Науменко Ганною (м. Мелітополь) учні 7 класу;
 - вчилися діяти разом, будуючи вежу, учні 8 класу під керівництвом Нечет Олени (Біленьківська СР); 
- вдало організувала роботу восьмикласників у групах під час ознайомлення з харчовими отруєннями Приходько-Литвин Лариса (м. Енергодар); 
- Косман Анастасія (м. Запоріжжя) запропонувала учням 5 класу вправи для розвитку пам’яті. Коли фрагмент уроку закінчився, учні ще деякий час не відпускали учителя, бо їм так багато ще треба було розповісти! 
Бажаємо всім учасникам вірити в себе та у свої сили! Подальших Вам успіхів і здобутків!
Особлива подяка педагогічному колективу Запорізької гімназії № 107 (директор – Ємельянова Галина Вікторівна) за створення теплої атмосфери та комфортних умов для проведення конкурсу!

Відбірковий етап 
Протокол оцінювання конкурсного випробування "Тестування з фахової майстерності"
Зведена відомість оцінювання конкурсного випробування "Практична робота"
Рейтинговий лист заочно-відбіркового етапу 

 Фотоальбом 

1 комментарий:

  1. День был действительно сложный и интересный одновременно. Хотелось бы отдельно поблагодарить администрацию, учителей и ребят за отличную слаженную работу и взаимодействие. Конкурсанты вопреки огромному стрессу и переживаниям были на высоте и справились с заданиями на отлично! Девчонки- вы умнички!

    ОтветитьУдалить